Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További tájékoztatásért kattintson ide. Elfogadom
Termékek Menü

Gyakori kérdések

Ügyfélszolgálatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére kérdéseinek megválaszolásával.

Azonban lehet, hogy az alábbi gyűjteményben megtalálja rájuk a választ.

 • Ha csak az egyik oldalon hallok fülzúgást, attól mindkét fület kell kezelni?

Nem. Csak az érintett fület kell kezelni.

 • Mi történik, ha túlságosan hosszan vagy túlságosan gyakran folyik a kezelés?

A túladagolás nem lehetséges, mert a test csak annyi energiát fogad be, amennyi számára szükséges. A felesleges energia tehát visszaverődik. Azaz, ha a kezelési idő 20 perc helyett pl. 60 perc, a 40 percnyi kezelés értéktelen (hatástalan). Ha növelni kívánja a kezelési időt, nem a kezelés hosszát (20 perc helyett 60 perc), hanem annak gyakoriságát (napi 1 alkalom helyett 2 alkalom, például egyszer reggel és egyszer este) kell megnövelni.

 • Mindig a nap ugyanazon szakában érdemes a kezelést elvégezni?

Javasolt a nap megközelítőleg ugyanazon szakát a kezelésre szánni. Mindazonáltal a kezelési időszak mindennemű gond nélkül legfeljebb 2-3 órával eltérhet. A napi kezelési idő így megfelel annak az energiamennyiségnek, amit a test be tud fogadni, illetve a következő 24 órában felhasznál.

 • A 20 perces kezelést követően erősebben hallom a fülzúgást. Ez mire utal?

Mindenki másképpen reagál a kezelésre. Egyeseknél a javulás lassú, ám folyamatos. Mások esetében az első héten inkább pillanatnyi romlás tapasztalható. Jó jelnek tekinthető, hogy ha a kezelés során pillanatnyi romlás merülne fel. Ez arra utal, hogy a kezelés működik. Erre az esetre azt javasoljuk, hogy a fül kezelése reggel történjen. Ekkor ugyanis az átmenetileg erősebb fülzúgást kevésbé érzékeli, mint pl. éjszaka, alvásidőben.

 • Mennyit kell fizetnem, ha előbb bérelem az eszközt, majd meg is kívánom vásárolni?

Vásárlás esetén elszámoljuk a bérletért fizetett összegeket. Tehát csak a már megfizetett bérleti díjak és a TinniTool készlet ára közötti különbözetet kell megfizetnie.

 • Azt hallottam, hogy az Adisma Medic Lézer nem csak a belsőfül rendellenességeinek a kezelésére alkalmas, hanem használható herpesz, ráncok, akne, forradások kezelésére, illetve lézeres akupunktúraként is. Használható-e az eszköz mindezekre vagy ezek valamelyikére?

A TinniTool-lal egybeépített gyógyászati lézert tinnitus és hasonló belsőfül-rendellenességek kezelésére fejlesztették ki, hatékony a tinnitusra visszavezethető, részleges süketség, a fülnyomás, a szédülés, az akut hallásvesztés és a hallástorzulás kezelésében. Ha leveszi a készülékről a Tinnitool-t, majd a lézer felső részét az Adisma Medic Lézerre helyezi, a lézert más tünetek kezelésére is alkalmazhatja. A lágylézeres terápiák vonatkozásában a mellékelt használati utasítás az összes lehetséges alkalmazási módot ismerteti.

 • Milyen hőmérsékleten tárolható és használható az Adisma Medic Lézer és a TinniToolTM készülék?

A készülékek -5 C és +60 C közötti hőmérsékleten tárolhatóak és használhatóak. A készülékeket ne tegye ki ennél magasabb vagy alacsonyabb hőmérsékletnek.

 • Miért van az, hogy ha a kezelést este végzem, nehezebben alszom el?

Ez jó jel, azt jelenti, hogy jól reagál a kezelésre. A test ugyanis intenzív gyógyulási folyamaton megy át. A hatás olyan irányban is aktiválhatja a testet, hogy az érzékenyebb egyének nehezebben alszanak el. Ez esetben javasolt a fül kezelését reggel elvégezni. Az esti időszakban így az aktív gyógyulási folyamat mérséklődik, és nem zavarja az elalvást.

 • Lehet-e, esetleg ártalmas-e a fülzúgást a megadott időnél hosszabb ideig kezelni?

Az optimális idő napi 20 perc, lehetőleg a nap azonos szakában (pl. mindig reggel). Naponta legfeljebb kétszer kezelheti a fület. Ez esetben a két kezelés a nap két, egymástól távol eső időszakában történjen (pl. reggel és este). A test ennél több energiát nem képes befogadni. Az ennél hosszabb kezeléssel jobb eredmény nem érhető el. (Jóllehet a „túladagolás” sem lehetséges.)

 • A lézer bekapcsolásakor nincs lézerfény. Ez szabályos?

Nem. Kérjük ellenőrizze, helyesen helyezte-e be az elemeket (+ pólussal lefelé). Ezt követően jól csavarozza vissza a lézer felső részt, majd fordítsa el a gombot (lent) ON (BE) állásba.

 • Szükséges-e hallásvizsgálatot végeztetnem, ha alváshoz vagy meditációhoz CD-t szeretnék vásárolni?

Minden fülzúgás más, egyenként változó. Ezért az egyéni frekvencia értékeléséhez mindenképpen hallásvizsgálatot kell végeztetni. Így a hangterápia kifejezetten az Ön fülzúgás- frekvenciájához fog illeszkedni. Ingyenes hallásvizsgálat információért forduljon a weblapon lévő üzletek bármelyikébe.

 • Mennyit kell várnom a tényleges szállításra?

A szállítási határidő kb. 3 munkanap.

 • Szükség van-e a fülzúgás frekvencia adataira a lágylézer rendszer rendeléséhez?

Nem, a frekvenciaadatokra csak akkor van szükség, ha a terápiát kísérő CD-t (hangterápiás eszközt) kíván rendelni.

 • A kezelés során fájdalmat érzek a fülemben.

Ez közvetlenül nem kapcsolódik a lézeres kezeléshez. Lehet, hogy a TinniToolTM fülbe helyezendő része nyomja a fülét, esetleg a gumidugó hiányzik. Az is elképzelhető, hogy az adott időszakban több stresszhelyzetet élt át, vagy gyakran vezetett gépjárművet. Kérjük, a fület lehetőleg reggelente kezelje.

 • Hosszabb használati időszakot követően a Medic Lézer fényereje láthatóan csökken. Ki kell cserélnem az elemeket?

Az elemek tartóssága átlagosan 30 óra használat, ami a napi rendes, 20 perces kezelési időtartam mellett 3 hónap használatnak felel meg. Mindazonáltal az elemek közötti minőségi különbség kifejezetten nagy lehet - a tartósság az elemek korától is függ. Az is előfordulhat, hogy a használat során a TinniTool szennyeződik, ez akadályozza a fény kiáramlását. Ha a fentiek egyike sem áll fent és a lézer fénye gyengének tűnik, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.